Hükümlü / tutukluların yapabileceği telefon görüşmesi hakkında genel bilgiler.
- Belirtilen telefon görüşme saatleri dışında telefon görüşmesi yaptırılamaz.
- Telefonla görüşme ücreti, görüşmeyi yapan hükümlü ve tutuklular tarafından karşılanır.
- Her hükümlü ve tutuklu, bu yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde eşi, çocukları, torunları, annesi, babası, büyükbabası, büyükannesi, kardeşi, amcası, halası, teyzesi, dayısı, kayınbabası, kayınvalidesi, kardeşinin çocukları, kayınbiraderi, baldızı, görümcesi, eltisi, gelini veya damadından birisi ile haftada bir defa telefon görüşmesi yapabilir.
- Kınama cezası dışında disiplin cezası almamış hükümlü ve tutuklular, idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerleştirilmiş telefonlardan yararlandırılırlar. Kurum personeli bu telefonları kullanamaz.
- Kınama cezası dışında disiplin cezası bulunan hükümlü ve tutuklular, bu cezaları kaldırılmadıkça telefonla konuşma hakkından yararlanamazlar.
- Hükümlü ve tutukların telefonla konuşma gün ve saatleri; kurumda bulunan telefon adedi, başvuru sırası ve sayısı, kurumun asayiş ve güvenliği dikkate alınarak belirlenir. Konuşma süresi 10 dakikayı geçemez. Bu süre sonunda, konuşma kendiliğinden kesilir.
- Ölüm, ağır hastalık, doğal afet, yangın vb. durumlarda, idarenin izni olmak kaydıyla telefon görüşmesi gerçekleştirilebilir. Eğer bu hak daha önce kullanılmışsa, bir sonraki haftaya ait konuşma hakkı öne alınabilir.
Telefon görüşmesi için gereken evraklar:
Telefon görüşmeleri için gerekli evraklar nelerdir?
1.) Telefon sözleşmesi veya faturasının aslı (son döneme ait ıslak imzalı ve kaşeli)
2.) Nüfus cüzdanı veya TC kimlik kartı fotokopisi (fatura veya bireysel abonelik sahibine ait)
3.) 1 adet vesikalık veya biyometrik fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş)
TELEFON BİRİMİ MAİL ADRESİ : diyarbakir.2nttkcik.acep@adalet.gov.tr